Het Olympisch Stadion stond ooit op het punt gesloopt te worden, maar werd gelukkig van haar ondergang gered. Al meer dan negentig jaar bijzondere evenementen: vanaf de Olympische Zomerspelen in 1928 tot aan de dag van vandaag. Evenementen die bouwen aan een collectief geheugen, passend bij de kernwaarden waar het Olympisch Stadion voor staat: persoonlijk, authentiek, stijlvol en verrassend.

Over Cruyff en het Olympisch Stadion

Ruim vijftig jaar geleden kwam Cruijff al in het Olympisch Stadion, toen als ballenjongen bij de Europa Cupfinale Benfica-Real Madrid. Maar voor het grote publiek begon het in de mist. Op de avond van 7 december 1966 was het Olympisch Stadion in diepe nevelen gehuld, toen Ajax tegen FC Liverpool speelde, dat toen gold als een van de sterkste elftallen van Europa. Het werd 5-1 voor Ajax.

Ajax werd in acht Cruijff-jaren zesmaal landskampioen en het won driemaal achtereen de Europa Cup 1, de tegenwoordige Champions League, waarvan het de finale vier keer bereikte. Geen Europees topteam, van Bayern München tot Real Madrid, was in die jaren tegen Ajax opgewassen. Ook won het de Wereldcup en de Europese Supercup. Hij was in de jaren na zijn voetbal- en trainerscarrière nog vaak te vinden in het Olympisch Stadion, onder meer bij de jaarlijkse evenementen van de Cruyff Foundation zoals de Open Dag en de Cruyff Foundation Cup.

Het Olympisch Stadion steunt de Cruyff Foundation, omdat wij sterk geloven in wat de foundation doet. Het is fantastisch dat er zoveel kinderen met- en zonder beperking de ruimte krijgen om in het mooie Olympisch Stadion te bewegen.

www.olympischstadion.nl