Ajax is sponsor geworden van de Cruyff Foundation voor een periode van drie seizoenen (2018-2019 t/m 2020-2021). Ajax is hiermee ook hoofdsponsor van de Cruyff Legacy 14K Run. Dit unieke hardloopevenement gaat in 14 kilometer langs de memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff en eindigt in de Johan Cruijff Arena.

De samenwerking behelst meer, want vanaf dit jaar krijgt de winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee (voorheen Talent van de Toekomst) een Schoolplein14 aangeboden door Ajax. De winnaar mag zelf een school aanwijzen waar het pleintje aangelegd gaat worden.

Edwin van der Sar: “Ajax ondersteunt de Cruyff Foundation al langer op vele vlakken maar wij vonden het logisch om dit op structurele basis te doen. Deze samenwerking kan bovendien heel goed bestaan naast het mooie werk dat wordt verricht vanuit de Ajax Foundation. Het gedachtengoed van de Johan Cruyff Foundation sluit hier zelfs uitstekend op aan. Ajax zal zich onder andere toespitsen op de 14K Run die onlangs voor de derde keer succesvol is gehouden."

Ajax en Cruijff verbonden
Ajax en Johan Cruijff zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij de start van het voetbalseizoen 2018-2019 veranderde de Amsterdam ArenA officieel van naam in de Johan Cruijff ArenA. Als speler veroverde Cruijff met Ajax onder andere 3 keer de Europa Cup 1, de Wereldbeker en 8 landskampioenschappen. Als trainer won hij met Ajax de Europa Cup 2 (1987) en tweemaal de KNVB Beker. Sinds tien jaar wordt als eerbetoon zijn legendarische rugnummer 14 niet meer gedragen door spelers van Ajax 1.

www.ajax.nl

Ajax-logo-COL.png#asset:8725