Wat we doen

Onze maatschappelijke relevantie is groter dan ooit. In de westerse landen zitten kinderen steeds meer achter een scherm, bewegen te weinig en spelen minder buiten. Hun wereld wordt individualistischer en overgewicht neemt toe. In de ontwikkelingslanden daarentegen is veel armoede, drugsmisbruik en gender discriminatie. Hierdoor krijgen kinderen niet de kans om het maximale uit zichzelf te halen of belanden zelfs op het verkeerde pad.

Voor al deze kinderen kan sport voor verandering zorgen. Sport is namelijk een universele taal voor kinderen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, religie of beperking. Sport zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding. Iets waar ieder kind, waar ook ter wereld, recht op heeft. Daarom geeft de Cruyff Foundation kinderen de ruimte. Om ze in beweging te brengen én te houden.

Dit doen we met onze projecten zoals Cruyff Courts, Schoolplein14, sportprojecten voor kinderen met een handicap en sociale sport programma's. Daarnaast zijn we betrokken bij diverse initiatieven, met bijvoorbeeld partners of partnerstichtingen, die bijdragen aan het in beweging brengen van jeugd.