Doneren

Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt ze fitter, het leert ze met elkaar om te gaan en helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Helaas is bewegen niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Juist deze kinderen willen wij helpen. Het liefst met jou.

We verwelkomen je graag als Cruyff Foundation donateur, eenmalige of vast. Je draagt dan bij aan al onze projecten: Cruyff Courts, Schoolplein14 en Gehandicaptensport. Ieder kind verdient een gezonde toekomst.

ANBI

De Johan Cruyff Foundation is per 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de Foundation geen successierecht of schenkingsrecht behoeft te betalen over erfenissen en schenkingen die de Foundation ontvangt in het kader van het algemeen belang. De donateur kan de giften belastingvrij doen, omdat de Cruyff Foundation de ANBI-status bezit. Dit betekent dat de donatie- binnen de daarvoor geldende regels - aftrekbaar is van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Bekijk de website van de belastingdienst.

Het RSIN-nummer van de Cruyff Foundation is 8059 94 762.

CBF Erkenning

De Cruyff Foundation is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl.

Voor bedrijven

Ook als bedrijf kan je bijdragen aan meer sport en spel voor kinderen. Bekijk de pagina over zakelijk doneren voor meer informatie.