Samenwerking sinds 2016

De UEFA Foundation for Children is ontstaan omdat UEFA de wens had om een meer actieve rol in de samenleving te spelen. Deze stichting grijpt sport aan om sociaal maatschappelijke projecten gelinkt aan kinderenrechten te realiseren. Daarbij focust de stichting zich op gezondheid, educatie, integratie en de toegankelijkheid van sport. De UEFA Foundation for Children ondersteunt twee projecten van de Cruyff Foundation:

1. Projectondersteuning op de Nederlandse Antillen
De UEFA Foundation for Children ondersteunt de plannen van de Cruyff Foundation om de kwaliteit van het leven voor kinderen, jongeren en hun omgeving op de Nederlandse Antillen te verbeteren. Veel kinderen op de Nederlandse Antillen leven in armoede, zonder de mogelijkheid te sporten bij een sportvereniging of te participeren in activiteiten die hen helpen te ontwikkelen op emotioneel en sociaal gebied. De UEFA For Children Foundation helpt de Cruyff Foundation bij het opknappen van de Cruyff Courts op Aruba, St. Maarten en St. Eustatius en met het opzetten van Heroes of the Cruyff Courts op de Nederlandse Antillen, waarmee jongeren de kans krijgen hun talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen.

2. Cruyff Foundation on Tour
Met het project ‘Cruyff Foundation on Tour’ wil de Cruyff Foundation de kwaliteit van leven voor kinderen in asielzoekerscentra (AZC) verbeteren. Het geeft hen de mogelijkheid om te sporten en hun zorgen even te vergeten. Een week lang wordt er een mobiel Cruyff Court bij 12 verschillende AZC’s in Nederland gelegd. Als onderdeel van het project worden 30 gecertificeerde coaches opgeleid tot Cruyff Foundation Coach. Zij geven jongeren in de AZC’s handvatten om sportactiviteiten en voetbaltoernooien te organiseren. De coachcursus en het betrekken van de jongeren zorgen voor een blijvende impact. De jonge vluchtelingen krijgen de mogelijkheid om nieuwe talenten te ontdekken, hun zelfvertrouwen te laten groeien en om nieuwe vaardigheden te leren. De UEFA For Children Foundation helpt Cruyff Foundation on Tour door de opleiding voor Coaches te financieren.

www.uefafoundation.org/

UEFA Foundation For Children