Samenwerking sinds: 1998

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Van de inleg van 3 miljoen huishoudens die meespelen met de Postcode Loterij gaat 40 procent van de lotprijs naar 149 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,1 miljard euro aan mens en natuur in binnen- en buitenland geschonken.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Nationale Postcode Loterij en Cruyff Foundation

Sinds 1998 is de Nationale Postcode Loterij partner van de Cruyff Foundation. Dankzij de bijdragen van de Postcode Loterij kan de Cruyff Foundation ruimte creëren voor kinderen overal ter wereld. In 2020 heeft de Cruyff Foundation de ‘extra trekking’ toegewezen gekregen tijdens het Goed Geld Gala. Met deze extra schenking gaat de Cruyff Foundation drie Cruyff Courts op Lesbos en Samos realiseren, samen met Movement on the Ground. De Cruyff Courts en de activiteiten hierop zijn toegankelijk voor de kinderen in vluchtelingenkampen en de lokale bevolking. Daarmee wordt er een brug geslagen tussen de verschillende bewoners van de Griekse eilanden. In 2020 hebben wij een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van €1.350.000, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de spelers van de Nationale Postcode Loterij. Met dit bedrag kunnen we het gedachtegoed van Johan Cruijff voortzetten en kunnen we onze projecten Cruyff Courts, Schoolplein14 en gehandicaptensport weer mooie ontwikkelingen doormaken komend jaar!

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen de Nationale Postcode Loterij en de Foundation? Kijk dan hier.
Blijf op de hoogte van het nieuws van de Nationale Postcode Loterij via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.


NPL-logo-2013-RGB72-250.png#asset:1768