De Cruyff Foundation geeft kinderen de ruimte om te sporten en zich te ontwikkelen. Niet alleen voor de fysieke ontwikkeling, maar ook de mentale ontwikkeling van zowel kinderen als jongeren. Heroes of the Cruyff Courts is ons programma met als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het programma worden Cruyff Foundation Coaches opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk. Door het organiseren van evenementen krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen én worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is.

HOE WERKT HEROES OF THE CRUYFF COURTS?

Heroes of the Cruyff Courts richt zich op jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud. Onder begeleiding van een Cruyff Foundation Coach organiseren jongeren een evenement op het Cruyff Court voor kinderen in de wijk. De Cruyff Foundation levert een materialen pakket zodat de jongeren aan de slag kunnen. Van een wedstrijdschema maken tot sponsoren werven, de jongeren organiseren alles zelf in 8 weken.

CRUYFF FOUNDATION COACHES

Heroes of the Cruyff Courts wordt gedraaid door Cruyff Foundation Coaches. Dit zijn professionals (buurtsportcoaches/ jongerenwerkers) in de wijk die daarna zelfstandig het project kunnen draaien met jongeren uit hun wijk.

Hiervoor bieden we hen een cursus tot Cruyff Foundation Coach aan. Tijdens de cursus leren zij, op Cruyffiaanse wijze, hoe je een team kan maken van een groep jongeren, hoe je een coachende rol aan kan nemen en hoe je jongeren langdurig aan een Cruyff Court kan binden. In de meeste gevallen is een Cruyff Foundation Coach iemand die binnen een organisatie in de wijk actief is of binnen een sportvereniging.

CRUYFF FOUNDATION COACH WORDEN

Om Cruyff Foundation Coach te worden, dien je de Cruyff Foundation Coachcursus te volgen. Deze is geschikt voor lokale buurtsportcoaches/ jongerenwerkers die actief zijn op een Cruyff Court in hun wijk of een Speciaal Cruyff Court bij een instelling. Tijdens de coachcursus leer je:

  • Om een team te maken van een groep jongeren (circa 14-21 jaar)
  • Om een coachende rol aan te nemen en de jongeren te laten ontwikkelen
  • Het project Heroes of the Cruyff Courts op te starten in een periode van circa 2 maanden (6 tot 8 bijeenkomsten)
  • Jongeren langdurig aan de wijk en/ of het Cruyff Court te binden

Wanneer de coachcursus op een positieve en succesvolle manier is afgerond, ontvang je het Cruyff Foundation Coach certificaat. Vanaf dat moment kun je op het Cruyff Court in jouw gemeente aan de slag met Heroes of the Cruyff Courts om jongeren in hun kracht te zetten!