Jcf Heroes Soufian Achraf Lr Png

Soufian en Achraf vonden dat er te weinig gebeurde in hun wijk. Als Hero brengen ze daar verandering in!

'Wij doen mee aan Heroes of the Cruyff Courts omdat we vinden dat het allemaal wel wat actiever mag in de wijk. Er gebeurde niet zo veel en de mensen en kinderen in deze buurt sporten ook te weinig. Dat is jammer! Zelf komen we graag op het Cruyff Court om te voetballen. Nu willen we ook iets doen voor de kinderen in de wijk. Coach Hassan heeft ons benaderd voor Heroes of the Cruyff Courts. Wij werken altijd hard en kennen Hassan goed. Hij heeft goed ingeschat dat wij dit leuk zouden vinden! Misschien heeft Hassan ons ook wel gevraagd omdat we altijd veel respect laten zien, dat hebben we huis uit mee gekregen. Respect helpt ons met samenwerken in de groep en naar andere mensen toe.

Als Hero hebben we geleerd om samen te werken en om een evenement te organiseren. Het is heel leuk zo’n evenement en onbewust leer je er ook nog eens heel veel van.'

Heroes of the Cruyff Court

Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk zoals Soufian en Achraf begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk. Door het organiseren van evenementen krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen én worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is.