Jcf Heroes Jongeren Lr

'Mijn naam is Sokayna. Ik deed zelf altijd al mee met de Cruyff Courts 6 vs 6 jeugdkampioenschappen, en nog steeds vind je me regelmatig in de buurt van het Cruyff Court.

Een vriendin vertelde me over Heroes of the Cruyff Courts: een programma waarin jongeren leren (sport)evenementen te organiseren met en voor kinderen uit de buurt. Het leek me een mooie kans om iets terug te doen voor de wijk. Veel kinderen vervelen zich in hun vrije tijd. Ik vind dat daar iets aan gedaan moet worden. Met Heroes of the Cruyff Courts wil ik een steentje bijdragen en zorgen dat ze wél iets te doen hebben en lekker kunnen sporten.

Voor mij is Heroes of the Cruyff Courts ook erg leerzaam: ik heb geleerd hoe ik een evenement kan organiseren. Het lijkt me te gek om hier later iets mee te doen! Misschien kan ik wel buurtsportcoach worden. Omdat ik een Hero ben, heb ik een voorbeeldfunctie hier in de buurt, heel bijzonder!'

Heroes of the Cruyff Court

De Cruyff Foundation creëert niet alleen fysieke ruimte, maar ook figuurlijke ruimte. Naast beweging, is ook de persoonlijke ontwikkeling van zowel kinderen als jongeren een belangrijk speerpunt. Het programma Heroes of the Cruyff Courts is ontwikkeld om aan deze beide behoeften te voldoen.

Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches opgeleid, die vervolgens Heroes als Sokayna in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk.