09 01

Altijd in beweging

In de afgelopen 20 jaar groeien de Cruyff Courts van lokale voetbalveldjes naar veilige ontmoetingsplekken waar jongens en meiden samen optrekken, sporten en waar ruimte is om jezelf te ontwikkelen.

Lees meer

Wereldwijd 4 nieuwe Cruyff Courts. 8 Cruyff Courts in Nederland opgeknapt. Succesvol Cruyff Courts webinar met prof. dr. Erik Scherder. Heroes of the Cruyff Courts + Cruyff Foundation Coaches = gouden combi. Aftrap Streetwise Cup, afscheid van Cruyff Courts 6 vs 6. Start Football for Unity (rondom UEFA Euro 2020)

Orange bg

Göteborg 🇸🇪

Cruyff Court IFK Göteborg Bergsjön is het 3e Zweedse Cruyff Court, in samenwerking met IFK Göteborg.

09 03

Amsterdam 🇳🇱

09 02 Rdam

Rotterdam 🇳🇱

Nummer 14! Het 14e Cruyff Court in Rotterdam vind je in Rozenburg

09 06 Maleisie

Maleisië 🇲🇾

Het 6e Cruyff Court in Maleisië, in nauwe samenwerking met Yayasan Hasanah

09 01 CC Rijkaard Gullit

Cruyff Courts Webinar

Webinar voor iedereen betrokken bij de Cruyff Courts in ons land. Prof. Dr. Erik Scherder gaat in op het belang van bewegen bij jongeren, docent-onderzoekster Joos Meesters geeft handvatten hoe je deze jongeren kunt bereiken en Niels Meijer gaat in op het werk van de Cruyff Foundation.

Kijk het webinar terug
09 08

Heroes of the Cruyff Courts

Het Heroes of the Cruyff Courts project wordt gedraaid door jongeren uit de wijk, samen met Cruyff Foundation coaches (buurtsportcoaches/jongerenwerkers). Heroes zijn jongens en meiden die van A tot Z een (sport)evenement op ‘hun’ Cruyff Court organiseren, met op z’n tijd wat begeleiding van Foundation coaches. In 2020 zijn 27 projecten opgestart, 8 afgerond. 15 werden afgelast (corona!), 1 project schuift door naar 2021. 1 project in Spanje is afgerond.

Lees meer

Het Heroes of the Cruyff Courts project wordt ook gedraaid op de Speciale Cruyff Courts, door jongeren uit het speciaal onderwijs. Ze doen dit samen met een Cruyff Foundation Coach: vaak een vakleerkracht of bewegingsagoog.

09 10

Cruyff Courts 6 vs 6

Na 15 succesvolle jaren komt er een einde aan Cruyff Courts 6 vs 6, ons nationale voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Bijna 5.000 jongens en meiden doen mee aan het laatste seizoen. We tellen 62 speeldagen in 28 gemeenten. De voorrondes zijn veelbelovend, maar vanwege de coronamaatregelen sneuvelen de kwartfinales, halve finales en finale. Helaas. Wel geeft het ons de tijd om te werken aan een prachtige opvolger: de Streetwise Cup!

09 11 Streetwise

Streetwise Cup

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland, en organiseren we samen met de Krajicek Foundation. Waarom? We zien dat sporten in de leeftijdsgroep 13+ minder wordt, en dat het aantal meiden dat buiten sport en speelt, achterblijft op het aantal jongens. Met de Streetwise Cup brengen wij die groep in beweging. En omdat winnen meer is dan een doelsaldo, staat naast plezier in het spel gelijkheid (equality) centraal. Sportief gedrag wordt met punten beloond en brengt een team een stap dichterbij de volgende ronde.