11 01 SP14 Dimeo van der Horst Schoolplein14 Amsterdam 03

Bewegen op het plein

2x Moving Forward 36 nieuwe Schoolpleinen14 gerealiseerd Er komt een Schoolplein14 ter nagedachtenis aan shorttrackster Lara van Ruijven

11 02 SP14 Opening Lonneke Sloetjes

Julianaschool (Bussum)

Onder luid gejoel nemen de leerlingen van de Julianaschool in Bussum eind september hun nieuwe Schoolplein14 in gebruik. Het plein heeft lijnen en kleurvakken voor basketbal, een vrolijk vloerspel en een stippenspel. Stiptastisch!

10 03

Lidwinaschool (Amsterdam)

Ook het spiksplinternieuwe Schoolplein14 van de Amsterdamse Lidwinaschool wordt feestelijk geopend, door profbasketballer Dimeo van der Horst. De boomlange Amsterdammer is bevriend met de moeder van (gym)juf Aafke. Hij schenkt de school (locatie Hof) graag een actief en sportief schoolplein. De kids hebben nu een voetbalveld, een soort atletiekbaan en een stippenspel.

10 04

IKC Meander (Varsseveld)

Wat een stralende dag! Niet alleen omdat de zon schijnt, maar ook omdat topvolleybalster Lonneke Sloetjes op haar oude basisschool een Schoolplein14 opent. Dit Schoolplein14 is mogelijk gemaakt samen met volleybalbond Nevobo. Veel speelplezier!

10 05

Voor Lara van Ruijven

Ieder jaar mag de Held van het jaar (een initiatief van Helden Magazine) een locatie aanwijzen waar een Schoolplein14 komt te liggen. Dit jaar komt er een bijzonder Schoolplein14, ter nagedachtenis aan shorttrackster Lara van Ruijven. Lara overleed in 2020 aan de gevolgen van een auto immuumziekte.

10 06

Devyne Rensch

Devyne ontvangt de Abdelhak Nouri Trofee en krijgt een Schoolplein14 aangeboden op een school naar keuze.