Leeftijd

  • Jongeren tussen 12 en 18 jaar
  • Jong volwassenen tussen 18 en 25 jaar

Thema

  • Leefbaarheid (o.a. overlast, radicalisering, etc.)
  • Persoonlijke ontwikkeling (o.a. leiderschap, weerbaarheid, zelfvertrouwen, etc.)

Doelgroep

  • Algemeen

Heroes of the Cruyff Courts is ons programma met als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court.

De Cruyff Foundation geeft kinderen de ruimte om te sporten en zich te ontwikkelen. Niet alleen voor de fysieke ontwikkeling, maar ook de mentale ontwikkeling van zowel kinderen als jongeren.

Heroes of the Cruyff Courts is ons programma met als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het programma worden Cruyff Foundation Coaches opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk.

Door het organiseren van evenementen krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen én worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is.

Heroes of the Cruyff Courts richt zich op jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud. Onder begeleiding van een Cruyff Foundation Coach organiseren jongeren een evenement op het Cruyff Court voor kinderen in de wijk. De Cruyff Foundation levert een materialen pakket zodat de jongeren aan de slag kunnen. Van een wedstrijdschema maken tot sponsoren werven, de jongeren organiseren alles zelf in 8 weken.