Gepubliceerd op 22 juni 2022

Maandagavond tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in het Kunstmuseum Den Haag werd onze directeur Niels Meijer verrast met een bijdrage van maar liefst 250.000 euro. Deze schenking om culturele programmering op Cruyff Courts voort te zetten.

Naast sport zorgt ook cultuur voor verbinding en (mentale) gezondheid

Een van onze belangrijke doelstellingen is om de Cruyff Courts in de toekomst ook meer in te zetten voor andere activiteiten naast voetbal, zoals rappen, dj'en en hiphoppen. In samenwerking met Jeugdfonds Sport en Cultuur organiseren we onder de noemer Cultuur@CruyffCourts al een aantal jaar diverse culturele en creatieve activiteiten. De Cruyff Foundation wil daarmee uitdragen dat net als sport ook culturele activiteiten voor verbinding en (mentale) gezondheid zorgen. De bijdrage van de VriendenLoterij zullen wij inzetten om verdere invulling te geven aan deze culturele programmering.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij schenkt dit jaar een bedrag van 134 miljoen euro aan organisaties op het gebied van cultuur, behoud van cultureel erfgoed en welzijn. Dankzij de loterijdeelnemers gaat van ieder lot tenminste 40% van de inleg naar de goede doelen en culturele partners.