Gepubliceerd op 12 februari 2018

In 2012 opende Johan Cruijff de eerste twee Cruyff Court in Maleisië. In oktober 2017 kwamen hier opnieuw twee Cruyff Courts bij. En we hebben mooi nieuws!

Hier zullen de komende jaren nog een groot aantal Cruyff Courts en mogelijk ook Schoolpleinen14 bij komen, verspreid over het gehele land. Hiervoor hebben we een samenwerking gesloten met lokale partner Yayasan Hasanah.

De Cruyff Foundation en Yayasan Hasanah tekenden vrijdag 9 februari, tijdens een handelsmissie van Minister Kaag (Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking), een ‘Letter of Intent’. Het ministerie financiert tevens de opleiding voor Cruyff Foundation Coaches in Maleisië. Hierdoor zijn ook lokaal Coaches die met jongeren in de wijk het Cruyff Foundation programma Heroes of the Cruyff Courts kunnen draaien.

Tijdens het bezoek aan Maleisië, was ook Cruyff Football aanwezig. Zij verzorgden een clinic op het Cruyff Court PPR Sri Semarak in Kuala Lumpur en ook in het voetbalstadion voor coaches van het National Football Development Program van Maleisië en lokale jeugd.

Maleisie6
Cruyff Foundation Yayasan Hasanah