Stageplaatsen

De stageplekken van september 2017 - januari 2018 zijn reeds vervuld. 

1. Stage Cruyff Courts/Schoolplein14  

Januari 2018 - juni 2018 (20 weken - 5 dagen per week)

Cruyff Courts De Johan Cruyff Foundation realiseert sinds 2003 Cruyff Courts, trapveldjes in de wijk waar kinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen om te sporten en te bewegen. Op de Cruyff Courts is sport niet alleen een doel maar ook een middel. Door middel van de 14 regels van Johan Cruijff en projecten als Heroes of the Cruyff Courts en Cruyff Courts 6 vs 6 stimuleren we niet alleen de gezondheid, maar ook de sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling van de jeugd. Schoolplein14 Op dit moment zijn veel schoolpleinen van basisscholen saai en dagen niet uit om te bewegen. Met een paar kleine aanpassingen kunnen er schoolpleinen gecreëerd worden waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Op het schoolplein worden lijnen en kleurvakken aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. Ook hiermee stimuleren we een actieve leefstijl, respect voor elkaar en leggen we een verbinding tussen de wijk en de school. Tijdens je stage word je onderdeel van het team en zal mee gaan helpen tijdens de voorbereiding, realisatie en evaluatie van de verschillende projecten. Je legt contacten met gemeentes en scholen door heel Nederland, werkt aan diverse projecten en evenementen en krijgt inzicht in het thema sport en bewegen in de buurt door heel Nederland. Kortom een stageplek met veel afwisseling in je werkzaamheden, waarbij de tijd die je stage loopt ongeveer 50/50 verdeeld zal zijn tussen Cruyff Courts en Schoolplein14. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en werkt mee als volwaardig lid van het team Cruyff Foundation. Werkzaamheden

 • Ondersteunen bij het project Heroes of the Cruyff Courts;
 • Organisatie van de kwart- halve en nationale finale van Cruyff Courts 6 vs 6 samen met projectcoördinator Heroes of the Cruyff Courts;
 • Ondersteuning bij realisatie van Schoolplein14 (oa begeleiden van scholen door het proces van aanvraag en bezoeken openingen).

Profiel stagiair

 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent pro-actief en leergierig
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift
 • Je hebt doorzettingsvermogen

Onze voorkeur gaat uit naar 3e jaars HBO studenten of 4e jaars studenten die een meeloopstage moeten doen (bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs). Wij hebben geen ruimte voor afstudeeronderzoeken. Denk je dat je geschikt bent voor deze uitdagende en afwisselende stage, stuur dan een e-mail met je motivatie en CV.

2. Stage Events

Januari 2018 - juni 2018 (20 weken - 5 dagen per week)

Als stagiair events  word je onderdeel van het team en zal je mee gaan helpen tijdens de voorbereiding, realisatie en evaluatie van de verschillende evenementen zoals de 14K Cruyff Foundation Run, de Cruyff Foundation Cup en het NK Cruyff Courts 6 vs 6. Je krijgt te maken met allerlei zaken die betrekking hebben op deze events (bijvoorbeeld maken van draaiboeken voor leveranciers & podium, bewaken van budget, communicatie met deelnemers, catering, ambassadeurs, aankleding, media, vrijwilligers). Kortom een stageplek met veel afwisselende werkzaamheden. In overleg kan er een onderwerp voor een onderzoeksvraag of adviesrapport worden geformuleerd. 

In deze functie ben je sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie, kan je zelfstandig werken, ben je proactief en ben je goed in het aanbrengen van structuur. Ervaring in het uitvoeren van een event is een voordeel, maar geen must. Daarnaast heb je een passie voor sport en het gebruiken van sport als middel om verschillende doeleinden te gebruiken. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en werkt toe naar een onvergetelijke dag voor de deelnemers.

 Taken en verantwoordelijkheden: 

 • Ondersteunen in organisatie van evenementen van A tot Z        
 • Maken van draaiboeken en tijdschema’s
 • Bewaken van de begroting
 • Communicatie met verschillende doelgroepen
 • Creatief nadenken over de invulling en uitvoering van een event
 • Contact met leveranciers;
 • Coördinatie van vrijwilligers
 • 3e of 4e jaars HBO student die een meeloopstage moet doen (liefst geen afstudeeronderzoek)
 • Studierichting: Sport, Management en Ondernemen, Sportmarketing, Sportkunde, e.d.

Wij bieden:

 • Een leerzame stage waarbij je inzicht krijgt en meedraait binnen het werk van de Cruyff Foundation;
 • Veel afwisseling en diverse werkzaamheden;
 • Stagevergoeding (€250,- per maand).

Onze voorkeur gaat uit naar 3e jaars HBO studenten of 4e jaars studenten die een meeloopstage moeten doen (bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs). Wij hebben geen ruimte voor afstudeeronderzoeken. Denk je dat je geschikt bent voor deze uitdagende en afwisselende stage, stuur dan een e-mail met je motivatie en CV.