Gepubliceerd op 12 april 2019

Koning Willem-Alexander gaf vanmorgen het startschot voor de Koningsspelen op basisschool de Arke in Lemmer. Deze zevende editie stond in het teken van water drinken. In dat kader onthulde de Koning samen met een aantal kinderen een watertappunt voor de Friese school, waarmee de Koningsspelen officieel werden geopend voor heel Nederland.

Aan de Koningsspelen, waarvan wij samen met de Krajicek Foundation founding father zijn, deden dit jaar wederom meer dan 1,2 miljoen kinderen mee, afkomstig van ruim 6.000 scholen. Niet alleen scholen in Nederland! Ook basisscholen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Nederlandse scholen in het buitenland en de eilanden van Caribisch Nederland: Bonaire, Sint Eustatius en Saba deden mee.

De Koning genoot samen met de 420 leerlingen van de Arke van het Koningsontbijt tijdens de landelijke opening van de Koningsspelen. Ook minister Bruno Bruins was bij de landelijke opening aanwezig. De Friese basisschool heeft onlangs het vignet ‘Bewegen en sport’ van de Gezonde School behaald; het kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Ik vind het geweldig dat we met de Koningsspelen ook dit jaar ruim 1,2 miljoen kinderen laten zien hoe belangrijk en vooral leuk een goed ontbijt, voldoende water drinken en actief bewegen is. Trots ben ik op het enthousiasme en de inzet van de leraren, vrijwilligers, ouders, sportverenigingen, gemeenten en sportbonden. Dankzij hen kunnen we dit sportieve feest voor de kinderen mogelijk maken.”

Sportminister Bruno Bruins: "Leuk om te zien dat er vandaag zoveel kinderen en basisscholen plezier hebben in sport door mee te doen aan de Koningsspelen. Samen met gemeenten wordt het sportakkoord nu uitgevoerd. Onderdeel daarvan is o.a. dat er meer speelplekken voor kinderen worden gecreëerd bij scholen". Volgend jaar ook mee doen met de Koningsspelen? Schrijf vrijdag 24 april alvast in je agenda!

20190412-101309-_52A6080-┬®BibiVeth-lr.png#asset:8886

Koningsspelen-2019-2.png#asset:8887