Gepubliceerd op 11 juni 2020

Ruim tienduizend leerlingen zijn dit schooljaar aan de slag gegaan met de challenge ‘Creating space for Children’. Tijdens de finale van Vakkanjers, op 10 en 11 juni, hebben zij hun innovatieve oplossingen gepresenteerd.

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Als opdrachtgever hebben wij ze uitgedaagd innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Van een pratende bal tot een recycle prullenbak en van Scoorbol tot Balrandommizzer: alle ideeën kwamen voorbij!

Tijdens de spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge presenteerden de beste teams hun oplossingen en ideeën. De trotse winnaars zijn:

  • De Zilverlinde uit Roosendaal. Leerlingen Roos, Peppe en Lieve met hun idee: Duo breek
  • Het Groenewald uit Stein. Leerlingen Kyra, Sanne en Bente met hun idee: ‘BVJ’ Bewegen voor jongeren
  • Het Kaj Munk College uit Hoofddorp. Leerlingen Romy, Tobias, Mark-Daniël en Pascalle met hun idee: ‘Balrandommizzer’
  • Het CSG Reggesteyn uit Rijssen. Leerlingen Elize, Lucas, Boris en Koen met hun idee en uitvoering van een interactieve oefenwand geschikt voor meerdere sporten.

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, over Vakkanjers: “Wat een bijzondere creaties heb ik voorbij zien komen! Fantastisch dat er zoveel jongeren hebben meegedacht hoe we ruimte kunnen creëren voor jeugd met en zonder beperking, zodat zij kunnen sporten. Wij geloven in de kracht van de gebruiker. Deze jongeren weten soms beter wat er nodig is dan wij èn zijn creatiever in het bedenken van oplossingen. Natuurlijk gaan we kijken of we deze ideeën in de praktijk kunnen gebruiken.”

Wij willen alle deelnemers ontzettend bedanken voor hun fantastische inzet en de winnaars van harte feliciteren.

Meer info over de challenge en alle winnaars? Ga dan naar www.vakkanjers.nl/finale.