Gepubliceerd op 15 mei 2021

Een veertien-koppige jury maakt na de laatste speelronde van de Eredivisie bekend wie in het seizoen 2020-2021 wordt verkozen als het Johan Cruijff Talent van het Jaar. Met de Johan Cruijff Prijs wilde Cruijff jonge voetballers een duwtje in de richting van een nog betere toekomst geven en hen helpen iets te doen op maatschappelijk vlak.

Dit seizoen bestaat de jury uit Wim Jonk, Erik ten Hag, Dick Advocaat, Pascal Jansen, Pierre van Hooijdonk, Leonne Stentler, Frank Rijkaard, Youri Mulder, Willy Dullens, Kenneth Perez, Khalid Boulahrouz, Rafael van der Vaart, Danny Buijs en Frank de Boer. De spelers worden naast hun voetbalkwaliteiten, ook beoordeeld op de 14 regels van Johan Cruijff, zoals het zijn van een teamspeler en het hebben van verantwoordelijkheidsgevoel. De winnaar krijgt vanuit de Johan Cruyff Foundation de mogelijkheid om een Cruyff Court aan te leggen op een locatie naar keuze.

In voorgaande jaren ontving het Talent van het Jaar de prijs tijdens het voetbalgala van De Telegraaf. Vanwege de coronapandemie is dat gala niet mogelijk. Maar de uitreiking van de prijs gaat vanzelfsprekend wél door en zal voor de winnaar een duidelijke herinnering worden aan de legendarische nummer veertien. De Cruyff Foundation verzorgt samen met De Telegraaf de uitreiking komende dinsdag.

Podcast

In een podcast van de Telegraaf wordt er gespeculeerd over de winnaar van het Talent van het Jaar 2020-2021. Onze collega Desmond schoof aan om te vertellen over de prijs. Luister de podcast (vanaf 27:20) .

Het Cruyff Court wordt in samenwerking met de Cruyff Foundation gerealiseerd en mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Talent van het jaar website