Gepubliceerd op 3 september 2018

Geweldig nieuws! Zojuist heeft Wesley Sneijder bij RTL Late Night bekend gemaakt dat hij zich als ambassadeur gaat inzetten voor de Cruyff Foundation. Wij zijn ongelofelijk trots dat Wesley na zijn mooie carrière als international de missie van Johan Cruijff voort helpt te zetten: jeugd vooruit brengen door beweging.

Wesley 2

Wesley's grote wens is om samen met de Foundation een Cruyff Court in of nabij een vluchtelingenkamp op Lesbos aan te leggen. Hij roept iedereen op om, op zijn eigen donatiepagina www.CruyffCourtWesleySneijder.org, als afscheidscadeau een bijdrage te doen aan de realisatie van deze droom.

Wesley Sneijder werd in 2004 Talent van het jaar. Hiermee verdiende hij zijn eigen Cruyff Court, welke hij opende in de Utrechtse wijk Ondiep. Sindsdien volgt hij het werk van de Cruyff Foundation. Wesley is erg trots dat hij nu als ambassadeur mag optreden voor de Foundation die Johan Cruijff, voor wie hij veel bewondering heeft, heeft opgericht.

“Ik vind het geweldig dat ik me mag inzetten om het werk van de Cruyff Foundation meer bekendheid te geven. De Cruyff Foundation heeft mooie projecten, waarmee ze jeugd in beweging brengen, maar ook zorgen dat deze kinderen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en leren samenwerken.”

Een grote wens van Wesley is om zich als ambassadeur van de Cruyff Foundation hard te maken voor vluchtelingen. Hij vindt de Cruyff Foundation on Tour, waarbij wij met een Mobiel Cruyff Court langs asielzoekerscentra gaan om kinderen daar een mooie sportweek te bezorgen, dan ook een geweldig initiatief. “Het allermooiste zou ik het vinden om samen met mijn vriend Johnny de Mol en zijn stichting Movement on the Ground een Cruyff Court te realiseren in of nabij een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Juíst hier zouden kinderen een veilige speelplek zo goed kunnen gebruiken. Zij leven in onmenselijke omstandigheden en hebben het echt nodig om even ‘gewoon kind’ te kunnen zijn.”

“Daarom wil ik iedereen oproepen om mij te helpen deze droom te realiseren en als afscheidscadeau te doneren aan dit mooie project. Het is hartstikke mooi dat de KNVB mijn actie een kickstart geeft met hun donatie. Maar we zijn er nog niet! Wil je mij helpen bij het realiseren van het Cruyff Court op Lesbos? Doneren kan via mijn eigen donatiepagina www.CruyffCourtWesleySneijder.org.”