Gepubliceerd op 3 december 2023

Op 3 december was het Wereldgehandicaptendag. Een dag die gaat over de gelijke kansen voor mensen met en zonder handicap. In de sport zijn deze kansen helaas nog alles behalve gelijk.

Waarom is sporten lastig als je een handicap hebt?

Voor kinderen met een handicap zijn er veel belemmeringen bij sport of bewegen. Persoonlijke drempels zoals angst, maar ook omgevingsfactoren zoals accommodaties die onvoldoende zijn aangepast, ingewikkelde vervoersopties of het gebrek aan kostbare sporthulpmiddelen zoals een sportrolstoel (€5000) of een racerunner (€3000). Zij kunnen vaak niet sporten met leeftijdgenootjes bij de vereniging om de hoek.

Wij helpen deze kinderen

En jij kan dat ook! Om deze kinderen gewoon te kunnen laten sporten, halen wij geld op met de Cruyff Legacy 14K. Daarmee zorgen we voor de kostbare sporthulpmiddelen, aangepaste Cruyff Courts of meer aanbod voor de gehandicaptensport. Door te sporten worden ze fitter, maken ze meer vriendjes en zijn ze minder eenzaam.

ROLSTOELEN vernoeming Studio Kastermans Blaricum

Help je ook mee?

Je kan kinderen met een handicap helpen, door mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K. De Cruyff Legacy 14K daagt jou uit om op zondag 7 april 2024 lekker in beweging te komen tijdens een unieke 5 of 14 km lange route door onze prachtige hoofdstad. De start en finish zijn in de Johan Cruijff ArenA. Waardevol voor jou, maar ook voor een ander! Door mee te rennen of te wandelen haal je namelijk geld op voor de Johan Cruyff Foundation.

Kan je hier niet bij zijn? Je kan ons natuurlijk ook altijd steunen als donateur.