Gepubliceerd op 24 januari 2019

Met de hulp van de topvolleyballers Celeste Plak en haar broer Fabian, die op 10 januari virtueel te gast waren op hun oude basisschool in Tuitjenhorn, start de St. Barbaraschool in Tuitjenhorn met een crowdfundingsactie voor een Schoolplein14.

Onze partner Nevobo doet ook een duit in het zakje: bij elke aankoop van een ticket voor onder meer de Volleyball Nations League en het EK Mannen kunnen bezoekers een bedrag doneren om de basisschool te helpen aan een nieuw, sportief schoolplein. Dus waar wacht je nog? Help de St. Barbaraschool aan een Schoolplein14!

In het nieuwe schooljaar moet het Schoolplein14 gereed zijn. Tot die tijd zullen ook de leerlingen van de St.Barbaraschool en de volleyballers van vereniging De Boemel zich inzetten om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Van 21 t/m 27 januari houden de leerlingen de flessenactie om zo aandacht te vragen voor de actie in het gehele dorp.

Dat de leerlingen zelf geld inzamelen voor hun Schoolplein14 is heel logisch: bij het realiseren van het Schoolplein14 spelen zij namelijk een grote rol. Zij kunnen met behulp van 'coatings' , zoals lijnen en kleurvlakken, zelf hun schoolplein ontwerpen. Zo verandert een saai pleintje naar een plek waar zij lekker kunnen sporten!