Gepubliceerd op 22 november 2019

De Johan Cruyff Foundation is sinds de oprichting in 1997 een transparante stichting. Zowel het Nederlandse als Spaanse kantoor van de Foundation, zijn altijd transparant over de inkomsten en de uitgaven en zullen dit altijd blijven.

Jaarlijks wordt het door de externe accountant goedgekeurde jaarverslag met alle financiële cijfers gepubliceerd, dat voor iedereen toegankelijk is op onze website. Ook wordt er jaarlijks verantwoording afgelegd aan het Centraal Bureau Fondsenwerving.

De Cruyff Foundation heeft nooit betalingen gedaan aan de persoon Johan Cruijff, in geen enkele vorm. Er is altijd een strikte scheiding geweest tussen de financiën van de Foundation en de privé-activiteiten van Johan. Juíst omdat dit zo belangrijk werd en wordt bevonden door Johan, de familie Cruijff, the World of Johan Cruyff* en het Nederlandse en Spaanse kantoor van de Foundation. De commerciële activiteiten van Johan zijn altijd door zijn zaakwaarnemers behartigd en staan geheel los van de Foundation. Onze fondsen worden te allen tijde ingezet voor activiteiten die voortkomen uit onze missie: kinderen de ruimte te geven om te sporten en spelen.

We begrijpen het als er vragen zijn. Neem gerust contact op via info@cruyff-foundation.org of telefoonnummer 020-3057766.

*Na zijn carrière als voetballer en coach initieerde Johan Cruijff niet alleen de Cruyff Foundation maar ook het Cruyff Institute, Cruyff Academy, Cruyff College, Cruyff Classics, Cruyff Football en Cruyff Library. Samen ondergebracht bij de World of Johan Cruyff: de legacy van Johan Cruijff.