Gepubliceerd op 7 september 2022

Topscorer van de Oranjeleeuwinnen en rolmodel voor veel kinderen en jongeren, Vivianne Miedema, heeft vandaag haar eigen Cruyff Court in Hoogeveen geopend. De spits van Arsenal groeide op in de Drentse stad en is vereerd dat het gerenoveerde veld vanaf nu haar naam draagt.

Het Cruyff Court lag er al sinds 2006 en is sindsdien intensief gebruikt door kinderen en jongeren uit de buurt. De hoogste tijd dus om het veld te renoveren. Met de onthulling is de wens van de buurtbewoners om het veld te vernoemen naar Vivianne Miedema uitgekomen.

“Dit is fantastisch, je eigen Cruyff Court. Soms besef je te weinig hoe belangrijk zo'n plek is voor kids om lekker samen te kunnen voetballen. En dat het dan mijn naam mag dragen, hier in Hoogeveen, daar ben ik trots op”, aldus Vivianne Miedema vanochtend bij de opening.

“Ik hoop dat er volop gebruik van wordt gemaakt. Ik zal mijn ouders regelmatig langs sturen om dat te checken”, grapt Miedema daarna.

En hoe kan het Cruyff Court beter geopend worden dan met een potje voetbal? Fanatieke kinderen uit de buurt namen het tegen elkaar op tijdens een voetbaltoernooi, georganiseerd door de buurtsportcoaches.

AE1 R2162

Buurtsportcoaches zorgen voor verbinding

Wekelijks komen de buurtsportcoaches van de Gemeente Hoogeveen naar het Cruyff Court om met de kinderen uit de buurt in beweging te komen en de gratis activiteiten die zij aanbieden te begeleiden. Erg belangrijk, want kinderen en jongeren moeten gestimuleerd worden om te sporten en te spelen. Naast dat sport belangrijk is voor de gezondheid, zorgt sport ook voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding.

AE1 R2191

Maatschappelijke inzet Vivianne Miedema

Ieder kind, waar ook ter wereld, zou het recht moeten hebben om zorgeloos te kunnen sporten en spelen. Ondanks dat is het in oorlogsgebieden alles behalve vanzelfsprekend dat de jongere generatie onbezorgd kan sporten. Als ambassadeur van War Child maakt Vivianne Miedema zich hard voor de 200 miljoen kinderen wereldwijd die opgroeien met oorlog en geweld.

AE1 R2207
AE1 R2173