Gepubliceerd op 21 september 2022

Dit jaar zou Johan Cruijff 75 jaar geworden zijn en bestaat zijn Cruyff Foundation 25 jaar. Daarom worden er al het hele jaar jubileumactiviteiten georganiseerd. Met de klapper vandaag. Met twee waanzinnige events: De Cruyff Foundation Open Dag en De Cruyff Legacy Summit. En met de Koning!

De bijzondere viering werd afgetrapt met de Cruyff Foundation Open Dag. Een unieke, jaarlijks terugkerende dag voor kinderen met een handicap om sporten uit te proberen en te ontdekken wat bij hen past. Dit doen we al meer dan 20 jaar samen met sportaanbieders die clinics verzorgen. Ook Koning Willem-Alexander trapte een balletje met de kids en Cruyff Foundation ambassadeurs Sarina Wiegman, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Esther Vergeer en Marlou van Rhijn.

Op steenworp afstand werd in de Johan Cruijff ArenA vervolgens de Cruyff Legacy Summit georganiseerd met prominente persoonlijkheden uit de sportwereld en het Internationale Cruijff Netwerk. Koning Willem-Alexander opende, samen met Tobias Nierop (Johan Cruijff in de musical ’14 het Verhaal’) en kinderen, het bijzondere evenement. Sarina Wiegman, Arsène Wenger, Tanja Dik, Marlou van Rhijn, Jordi Cruijff, Ronald Koeman en Frank Rijkaard gaven 'talks' over Johan's kijk op sport en samenleving, met een focus op drie pijlers waarop het management van de sport van de toekomst wordt gebouwd: duurzaamheid, leiderschap en inclusiviteit .

Jordi Cruijff, de zoon van Johan Cruijff en Sporting Director bij FC Barcelona: "Elke keer als we een nieuw Cruyff Court openen of afgestudeerden hun diploma ontvangen van Johan Cruyff Institute, ben ik erg trots op mijn vader en zijn legacy. Het is onze plicht als familie om zijn gedachtegoed in leven te houden en deze Summit geeft ons de kans om laten zien hoe dankbaar we zijn voor iedereen die ons daarbij helpt."


Het is mogelijk om het Cruyff Legacy Summit terug te kijken via: www.johancruyffinstitute.com/cruyff-legacy-summit

Let's continue what Johan started!

ILS 2022092104959
JCF OD Summit Jules Pruijn 16
1 B9 A7121
JCF OD Summit Jules Pruijn 30