Gepubliceerd op 19 september 2022

Een voetbalclinic, 3x3 basketbal, kickboksen en hiphop: het derde Cruyff Court in Dordrecht is vandaag met verschillende sportactiviteiten geopend. Het Cruyff Court is een ontmoetingsplek waar veel activiteiten georganiseerd gaan worden voor alle jongeren en kinderen uit de buurt.

Samen met de Gemeente en de Cruyff Foundation waren kinderen van de basisscholen De Albatros en de Fontein vandaag bij de feestelijke onthulling aanwezig. Sportwethouder Marc Merx over het Cruyff Court: “Dit biedt de jeugd in Wielwijk veel sport- en speelplezier. Ze kunnen lekker buiten spelen, leren om te gaan met winnen en verliezen en sluiten misschien wel nieuwe vriendschappen. En hoe jonger iemand in aanraking komt met sport en bewegen, hoe groter de kans dat hij/zij dat de rest van zijn leven blijft doen.”

De opening van het Cruyff Court is niet de enige sportactiviteit die deze week (16 t/m 25 september) in Dordrecht plaatsvindt. Het is namelijk de NOC*NSF Nationale Sportweek, waar Dordrecht gaststad van is.

Cruyff Court Admiraal17