Gepubliceerd op 16 december 2020

Helaas hebben we te horen gekregen dat ons land, ter bestrijding van het coronavirus, in een strenge lockdown gaat om contacten tot een minimum te beperken. Binnen sporten is de komende vijf weken niet toegestaan. Buiten sporten mag gelukkig nog wel, onder voorwaarden. Zeker voor jeugd tot 18 jaar zijn er veel mogelijkheden om gewoon lekker te bewegen en sporten.

Eerder dit jaar deelden we onze ideeën over het sporten op een Cruyff Court. Ideeën die tot stand zijn gekomen met het nieuwe landelijke sportprotocol als uitgangspunt. Deze was opgesteld door NOC*NSF, met behulp van de sportbonden en een aantal maatschappelijke organisaties (waaronder de Cruyff Foundation).

We hebben dit Cruyff Court corona advies ge-update naar de laatste richtlijnen. Aan de hand van deze richtlijnen hopen we jongerenwerkers en de jeugd te laten zien wat wél kan, om zo te zorgen dat ook in de kerstmaanden zoveel mogelijk kinderen kunnen sporten en spelen op onze Cruyff Courts.

Winter Games
De vorige week aangekondigde Winter Games gaan gelukkig coronaproof door! Lokale buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties kunnen via de speciale site meer informatie krijgen over hoe we lokaal kunnen zorgen voor meer beweging, juist in deze wintermaanden.

Jongerenwerkers
Zonder jongerenwerkers en buurtsportcoaches geen activiteiten op de Cruyff Courts. Zeker in deze lastige coronaperiode is hun rol cruciaal. Lees hier de verhalen over ‘jongerenwerkers uit de buurt’.