Gepubliceerd op 19 oktober 2020

Het is niet gek dat hij ‘The wonderboy’ wordt genoemd. Hij is van alle markten thuis; op-en-top topsporter en is bezig met muziek en merchandise. Is ambitieus en een enorme doorzetter. En wil mensen, die het wat lastiger hebben in het leven, ondersteunen en een positieve bijdrage leveren, zodat ze doorzetten en hun dromen en doelen behalen.

Een mentaliteit waar wij enorm van houden en daarom is Tyjani Beztati vanaf vandaag officieel ambassadeur van de Cruyff Foundation.

De geboren en getogen Amsterdammer sport al zijn hele leven. Tot zijn 10e zat hij op voetbal, maar op een zaterdag toen zijn wedstrijd was afgelast, ging hij mee naar de kickbokstraining van zijn zus. Daar werd hij verliefd op de sport en tot op de dag van vandaag is het nog steeds zijn grootste passie. Tyjani heeft zichzelf letterlijk en figuurlijk omhoog geknokt. Hij staat op dit moment 2e op de ranglijst van GLORY, maar het is zijn ultieme doel om wereldkampioen kickboksen te worden. Daar doet hij dan ook alles voor. Elke dag traint hij met een mindset van een echte kampioen, zoals hij zelf zegt “Een mindset voor iedereen die doelen stelt en bereikt”.

Maatschappelijke visie

Als hij niet aan het kickboksen is, zit hij dus allesbehalve stil. Ook wist hij op zijn 18e al een diploma te halen. Hij studeerde Sportmarketing & Communicatie aan het Johan Cruyff College. Door deze opleiding kon hij sport en school op een perfecte manier combineren. Nu hij 22 jaar is, zet hij zich maatschappelijk ook in: “Ik ben nu bezig met het organiseren van een maatschappelijk event bij sportpark Only Friends voor gehandicapte kinderen. Ook als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation hoop ik in de toekomst naast mijn sportcarrière meer te kunnen betekenen voor kinderen.” Waarvan akte.

Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt al meer dan 20 jaar wereldwijd sportactiviteiten voor kinderen. We focussen ons daarbij op kwetsbare kinderen. Met onze sportprojecten voor kinderen met een beperking, onze Cruyff Courts en onze Schoolpleinen14 geven we deze kinderen de ruimte om te sporten en spelen. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen ruimte om vrienden te maken én ruimten waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen.

2020 Tyjani Beztati 2