Gepubliceerd op 26 november 2018

Het 1ᵉ Cruyff Court in Aberdeen, dat we in 2017 openden, is razend populair en draagt bij aan de ontwikkeling van jongeren in Schotland. Deze week maakte voetballegende Denis Law bekend dat er ook een tweede Cruyff Court wordt geopend.

Het Cruyff Court komt in Tullos, een wijk in Aberdeen. Voor de realisatie van dit Cruyff Court zijn Aberdeel City Council en Denis Law's Streetsport weer aan boord. Dankzij de spelers van People's Postcode Lottery kunnen wij dit nieuwe Cruyff Court aanleggen.

Het succes van het eerste Cruyff Court in Aberdeen bracht de ontwikkeling van het tweede Cruyff Court in een stroomversnelling. De speelvelden bij de Tullos School kwamen als favoriet naar voren vanuit de community en projectpartners.

Denis Law zei: "Aberdeen heeft plekken als dit nodig, waar jongeren aangemoedigd worden het beste uit zichzelf te halen. Toen ik klein was trapte ik een balletje op straat, midden in de stad. Zonder de fantastische faciliteiten van de Cruyff Foundation. Mijn boodschap aan de jongeren van Torry is dat het Cruyff Court hen een mooie kans biedt om een betere burger te worden. Pak die kans en maak jezelf fitter en gezonder, zodat je de wereld aankan!"

2E Cruyff Court Aberdeen