Gepubliceerd op 10 maart 2020

We zijn trots om deel te mogen uitmaken van het Football for Unity programma, een initiatief van de Europese Commissie en de UEFA Foundation for Children. Samen met verschillende partners uit andere speelsteden spreken we over het betrekken van vluchtelingen, statushouders en asielzoekers tijdens EURO 2020.

Samen met Streetfootballworld en de European Football for Development Network hebben we op 9 en 10 maart een transnationale meeting gehost in Amsterdam. Onze gasten waren partners van vijf andere speelsteden waar het EURO 2020 ook zal plaatsvinden. Tijdens deze dagen hebben we gesproken over het betrekken van vluchtelingen, asielzoekers en statushouders. Ons gezamenlijke doel is om hen te betrekken bij sport en de maatschappij, tijdens EURO 2020 dat dit voorjaar gespeeld zal worden.

Elke organisatie pakt het natuurlijk anders aan. Alle geselecteerde steden (Amsterdam, Londen, Rome, Budapest, Dublin, Munchen en Kopenhagen) zullen voetbalfestivals in de EURO 2020 periode organiseren, plus een “Sports Legacy” programma draaien voor deze doelgroep. Wij gaan dat natuurlijk in Amsterdam doen, waarbij het draait om sociale betrokkenheid en integratie waarbij we natuurlijk sport als middel inzetten. More to come!

Natuurlijk startten we gisteren actief samen op ons Cruyff Court, want wat is nou een betere ijsbreker?

Transnational meeting