Gepubliceerd op 24 april 2022

Zondag 24 april, de dag voor de 75e geboortedag van Johan Cruijff, kwamen 3500 deelnemers in de Johan Cruijff ArenA bij elkaar voor de Cruyff Legacy 14K. Hiermee werd een recordbedrag van € 385.014 opgehaald voor de Johan Cruyff Foundation. Wandelend of hardlopend legden de enthousiaste lopers een route af van 5km of 14 km. De kleinste lopers deden mee aan de speciale kidsrun in het stadion. Het startschot van de 14K werd gegeven door de dochter van Johan, Susila Cruijff, samen met Sjaak Swart.

Cruyff Legacy 14 K 2022 START

Susila Cruijff was onder de indruk van de massale opkomst: ‘Prachtig om te zien dat zoveel mensen meedoen en zich daarmee inzetten voor het goede doel. Mijn vader genoot van dit soort evenementen en nog belangrijker: hij zou trots zijn dat er weer een heel mooi bedrag is opgehaald, waarmee we kinderen de ruimte kunnen geven om te sporten en te spelen.’

Onder de aanwezigen ook de ambassadeurs van de Cruyff Foundation. Zo liep Frank Rijkaard de 5km met zijn zoon, renden Carlos Platier Luna en Evelien de Bruijn de 14km en gaf Marlou van Rhijn het startschot bij de kidsrun. De Cruyff Legacy 14K is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met het doel zijn gedachtegoed levend te houden en geld op te halen voor de Cruyff Foundation.

De route vanaf de Johan Cruijff ArenA ging langs belangrijke plekken uit het leven van Johan; Betondorp, de plek waar Johan Cruijff is opgegroeid, zijn ouderlijk huis waar hij als kleine jongen al aan het hooghouden was en langs het Cruyff Court in Betondorp, een plek waar veel kinderen en jongeren dagelijks samenkomen om te sporten.

De Cruyff Legacy 14K werd mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: AFC Ajax, Basic-Fit, PwC en OTTO Workforce.

Cruyff Legacy 14 K 2022 BRUG
Cruyff Legacy 14 K 2022 Aren A
Cruyff Legacy 14 K 2022 DEELNEMERS