Gepubliceerd op 14 juni 2022

Vanwege het succes en de enorme interesse voor de afgelopen rondes voor de Summer- en Winter Games is er nu een nieuwe editie: de Summer Games Girls Edition. De naam zegt het al, deze speciale editie heeft als doel om zo veel mogelijk meiden aan het sporten en bewegen te krijgen deze zomer!

Al lange tijd tonen verschillende onderzoeken het belang aan van sporten en bewegen bij jongeren voor zowel lichaam en geest (o.a. www.nocnsf.nl) én wordt aangetoond dat met name tienermeiden beduidend minder sporten ten opzichte van jongens in dezelfde leeftijdsgroep (o.a. www.sportenbewegenincijfers.nl). De Summer Games Girls Edition geeft jou, als buurtsportcoach of jongerenwerker, de kans om iets extra’s te organiseren voor juist déze doelgroep op het lokale Cruyff Court of de Krajicek Playground.

Alles is mogelijk. Betrek vooral ook de doelgroep bij het bedenken van de leukste activiteiten én de organisatie ervan. Van kickboksen en voetbal tot frisbee en streetdance en van moeder-dochter-sport tot vriendinnendagen, het kan allemaal! Bij alles kan uiteraard de verbinding met lokale sportorganisaties gezocht worden. En een kleine tip: van het budget kunnen ook materialen aangeschaft worden om nog veel vaker te gaan gebruiken.

De Summer Games is een project dat we samen met de Krajicek Foundation en Sociaal Werk Nederland organiseren, met dank aan de Nationale Postcode Loterij, Ministerie van VWS en JOGG.