Gepubliceerd op 23 september 2020

De afgelopen 19 jaar vond de Open Dag in het Olympisch Station in Amsterdam plaats. Vandaag is alles net even anders en gaan we ‘on tour’. Op 20 verschillende locaties in Nederland worden sportactiviteiten en clinics georganiseerd. De eerste startten vanmorgen vroeg en de feestelijkheden gaan nog door tot 17.00 uur vanmiddag. En ja, het is een waar feestje om alle blije gezichten van de kinderen te zien!

Tijdens deze corona-proof variant van de Open Dag bezoeken wij scholen uit het speciaal onderwijs, instellingen, verenigingen en Cruyff Courts die al jaren bij de Open Dag betrokken zijn. Naast deze 20 plekken ontvangen nog eens 60 locaties een rijk gevuld sportpakket, zodat we zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen.

Uiteraard komt deze dag tot stand met behulp van vele vrijwilligers en onze ambassadeurs Frank Rijkaard, Bibian Mentel, Esther Vergeer, Soufiane Touzani, Raoul Heertje, Thomas Acda, Johnny de Mol, Marlou van Rhijn, Evelien de Bruijn en vele anderen.

Open Dag

Al 19 jaar organiseert de Cruyff Foundation in september de Open Dag. Wat ooit begon als een kleinschalig evenement groeide uit tot een hele bijzondere dag, waarbij het Olympisch Stadion in Amsterdam werd omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met én zonder beperking. Helaas is het dit jaar, vanwege het coronavirus, niet mogelijk om de Open Dag in het Olympisch Stadion te organiseren. Daarom zijn we ontzettend blij dat we met alle betrokken partijen de Open Dag On Tour kunnen organiseren.

Bullet Ray Cruyff Foundation Open Dag webseite