Gepubliceerd op 21 november 2023

Wát een bijzondere avond in de Kromhouthal tijdens Koken met een Doel! Een avond die in teken stond van het koken van culinaire gerechten met de chefs van de Librije, Amsterdamse gezelligheid, inspirerende verhalen, entertainment en natuurlijk fantastische bedragen die opgehaald zijn voor de Cruyff Foundation.

Een ontzettend mooi bedrag van maar liefst €492.932,- is opgehaald door middel van een loterij, blinde biedingen op shirts en een veiling.

13E EDITIE KOKEN MET EEN DOEL
Op maandagavond 20 november vormde de Kromhouthal in Amsterdam het decor voor Koken met een Doel, een fondsenwervend evenement van de Cruyff Foundation. Die avond stond volledig in het teken van ‘Samen maken we het onmogelijke mogelijk’.

De avond werd afgetrapt door host Peter Heerschop, die het stokje al snel doorgaf aan de jonge talenten Evelien de Bruin en Johnny de Mol.

Raymond van Olphen Koken met een Doel 2023 Cruyff Foundation 6

Chris Vos, een Paralympisch medaillewinnaar, kreeg op vijfjarige leeftijd een tragisch ongeluk dat resulteerde in de amputatie van zijn bil. Artsen voorspelden dat hij nooit meer zou kunnen lopen, laat staan sporten. Ondanks jaren vol uitdagingen en obstakels heeft hij het onmogelijke mogelijk gemaakt door als jongste Nederlandse sporter ooit deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Hij heeft sindsdien veel medailles gewonnen en fantastische sportmomenten beleefd. Hij is een ware inspiratie voor velen.

Het was een feestelijke avond waar Trijntje Oosterhuis een schitterend optreden verzorgde. Daarnaast brachten Victor Mids en Najib Amhali divers ander entertainment, alles binnen het thema van de avond: ‘Samen het onmogelijke mogelijk maken.’

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, blikte terug op het afgelopen jaar en benadrukte de dringende noodzaak van sportmogelijkheden voor kinderen met een handicap.
Colberts en stropdassen werden omgewisseld voor schorten, want voor de dertiende keer waren Jonnie en Thérèse Boer van De Librije en hun chefs aanwezig. Tijdens de avond bereidden de gasten zelf hun culinaire driegangendiner.

Raymond van Olphen Koken met een Doel 2023 Cruyff Foundation 67

Aanwezigen konden bieden op 21 bijzondere veilingitems, zoals een uniek diner bij de Librije Backstage, padellen met Frank Rijkaard en Barry Atsma, een lezing van hoogleraar Erik Scherder en nog veel meer. Het laatste veilingitem van de avond was ook het meest unieke, namelijk dé gedragen golfschoenen van Johan Cruijff, aangeboden door de familie. De golfschoenen leverde maar liefst €15.000,- op.

Als extra veilingstuk hebben we het unieke, door voetballegende Pelé gesigneerde shirt geveild voor €25.000,-

Raymond van Olphen Koken met een Doel 2023 Cruyff Foundation 38

Na de onthulling van de fantastische cheque van €492.932,- werd de avond afgesloten met een optreden van Monique Smit!

Grote dank gaat uit naar iedereen die deze bijzondere avond mede mogelijk heeft gemaakt. Allereerst natuurlijk de gasten, maar in het bijzonder ook de vrijwilligers, Jonnie & Thérèse Boer, Peter Heerschop, Johnny de Mol, Evelien de Bruijn, Benthe van Veggel – Tupker, Jordi Cruijff, Chris Vos, Paul Vos, Trijntje Oosterhuis, Victor Mids, Najib Amhali en Monique Smit!

De avond werd mede mogelijk gemaakt door Héman, De Librije, De Kromhouthal, Xsaga, Care for Coffee en Smile.

Cheque
Raymond van Olphen Koken met een Doel 2023 Cruyff Foundation 64
Raymond van Olphen Koken met een Doel 2023 Cruyff Foundation 9
Raymond van Olphen Koken met een Doel 2023 Cruyff Foundation 140