Gepubliceerd op 14 september 2023

Na een aantal succesvolle edities van de Streetwise Cup, bundelen de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation hun krachten met FC STRAAT om nog meer jongeren in beweging te krijgen in een nog unieker voetbaltoernooi.

FC STRAAT is de grootste online en offline voetbalclub van Nederland, opgezet door invloedrijke straatvoetballer Soufiane Touzani. Met gratis uitdagende tips & tricks inspireren ze inmiddels bijna 60.000 jongeren om naar buiten te gaan. Door voor hen gratis straatvoetbaltoernooien te organiseren op de Cruyff Courts en de Krajicek Playgrounds in de wijk worden jongeren geactiveerd om in beweging te komen.

Van Watchtime naar Playtime

Met een gemiddelde schermtijd van 3 tot 6 uur per dag onder jongeren en de groeiende beweegarmoede is de urgentie groter dan ooit. Om die reden gaan de drie partijen in het kader van ‘Watchtime naar Playtime’ er samen met partners als Action, CSU en het Jeugdfonds Sport & Cultuur er de komende jaren alles aan doen om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen.

Buurtsportcoaches en jongerenwerkers zijn de spin in het web. Zij zullen lokaal op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds de FC STRAAT VOORRONDES organiseren. De dreamteams van de lokale toernooien stromen door naar de FC STRAAT PLAY-OFFS. Deze worden 3x per jaar op 4 locaties georganiseerd. De winnaars spelen mee in de FC STRAAT LEAGUE, deze competitie wordt uitgezonden op het YouTube kanaal TouzaniTV.

In september vinden de eerste FC STRAAT VOORRONDES plaats op 12 Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds verspreid door heel het land. De winnaars daarvan nemen het op zaterdag 22 oktober tegen elkaar op tijdens de eerste FC STRAAT PLAY-OFFS.


Bekijk nu de video

Bekijk nu de eerste video waarin Soufiane Touzani alles uitlegt over het toernooi in een tour langs 12 Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in alle provincies van Nederland.


BEWEGINGSARMOEDE TEGENGAAN

Soufiane Touzani, initiatiefnemer FC STRAAT: “Het is een lange weg om gedragsverandering teweeg te brengen, maar samen met de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation wordt deze journey versneld!”

“Jongeren worden steeds inactiever; maar liefst 67% van de 12- tot 18-jarigen voldoet niet aan de beweegrichtlijnen. We bundelen onze krachten en brengen door middel van straatvoetbal jongeren op een laagdrempelige manier in beweging. Een bijzondere, duurzame samenwerking!”, aldus Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation.

Gerlinde van Raalte, directeur Krajicek Foundation: “Deze samenwerking sluit naadloos aan op onze missie om meiden en jongens meer buiten te laten bewegen. Jongeren kijken enorm op tegen hun held Soufiane Touzani; hij stimuleert hen om hun voetbalskills te ontwikkelen, wij stimuleren hen dat te doen samen met hun vrienden en vriendinnen in de wijk.”