Gepubliceerd op 13 juni 2023

Kinderen uit Nederland, Spanje, Italië en Denemarken zijn vol enthousiasme afgereisd naar Barcelona voor de internationale finale van het straatvoetbaltoernooi: Streetwise14. Een weekend vol sportieve prestaties waar de kracht van sport keer op keer werd bewezen.

Den Haag & Apeldoorn

16 meiden en jongens (10-12 jaar) hebben de eer van Nederland verdedigd tijdens het Europees Kampioenschap van de Streetwise Cup. De meiden uit Den Haag en jongens uit Apeldoorn zijn door hun (buurtsport)coaches gekozen nadat die zij vorig jaar de Nederlandse finale van de Streetwise Cup hebben gewonnen.

Patrick Kluivert: Cruyff Court Esplugas

Op zaterdag brachten alle kinderen een bezoek aan het Cruyff Court Esplugas. Daar wachtte een bijzondere verrassing op hen. Voormalig voetballer Patrick Kluivert was aanwezig voor een speciale meet & greet. De kinderen kregen de kans om handtekeningen te verzamelen en foto's te maken met de legendarische voetballer. Kluivert sprak de kinderen toe in maar liefst vier talen: Nederlands, Italiaans, Spaans en Engels. Wat voor extra enthousiasme zorgde.

Whats App Image 2023 06 04 at 09 41 38 4

Dé finale

Op zondag was het dan eindelijk tijd voor de dag waar iedereen reikhalzend naar uitkeek: de finale. De wedstrijden werden gespeeld op het Cruyff Court Martorell. De teams stonden oog in oog met elkaar en vertoonden hun vaardigheden, teamgeest en doorzettingsvermogen op het veld. Maar vooral: respect!

De meiden uit Den Haag zijn Europees Kampioen geworden en ook de Deense jongens hebben de felbegeerde trofee mee naar huis genomen. De Respect Award ging naar de toppers uit Italië.

Susila Cruijff was aanwezig tijdens de finale en ook oud-voetballer Bojan Krkić kwam langs om de teams aan te moedigen .

6 Spanje