Gepubliceerd op 21 oktober 2020

Hij gaat iets doen wat nog niemand heeft gedaan. Ambassadeur Tim de Vries gaat als eerste handbiker ooit het Pieterpad trotseren. In twee dagen tijd (31 oktober en 1 november), legt hij ongeveer 500 kilometer af om geld op te halen voor de Cruyff Foundation. Van het geld dat Tim gaat ophalen worden aangepaste fietsen gekocht voor kinderen met een fysieke beperking.

Zo maakt Tim het mogelijk dat er nog meer kinderen bij de KNWU kunnen genieten van het fietsen.

Aangepast fietsen bij de KNWU

De paralympische disciplines van de KNWU worden al jaren ondersteund door de Johan Cruyff Foundation. Samen zorgen wij voor trainingen voor beginnende para-cyclists en talentweekenden voor de gevestigde talentselectie en potentiële talenten. Daarnaast zetten we ons hard in om nieuwe aanwas de kans te geven om uit te groeien tot wereldtoppers. Zo groeit ook de aandacht voor para-cycling, zodat kinderen met een beperking ook meer mogelijkheden zien om te sporten en hun fysieke mogelijkheden ten volste kunnen benutten. Om dit alles te kunnen realiseren zijn er natuurlijk fietsen nodig voor de talenten. Iedereen is anders en een fiets die bij jou past is dan ook enorm belangrijk voor prestatie, plezier en blessure-preventie. Zeker in het aangepast sporten is een fiets die goed past bij de fietser van groot belang. Tandems, handbikes, tribikes, er zijn diverse soorten fietsen. Om de talenten de ruimte te blijven geven die ze nodig hebben hebben we dus hard meer en nieuw materiaal nodig.

Het pieterpad

Een aantal jaar geleden verloor Tim zijn linker onderbeen tijdens een ongeluk, maar hij is niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij begon met handbiken en de rest is geschiedenis. Momenteel is hij drievoudig wereldkampioen handbiken en dit jaar was hij klaar om een Olympische medaille binnen te slepen. Helaas gaan de Olympische Spelen dit jaar niet door, maar ook hier ziet Tim het positieve van in. Hij krijgt nu de kans om nóg beter te worden en hij heeft zichzelf in plaats van de spelen een nieuwe uitdaging opgelegd: het Pieterpad in twee dagen tijd!

Wil jij Tim ook helpen met zijn actie? Dat kan! Ga naar https://bit.ly/3j3jvV4 voor meer informatie over de actie en een mogelijkheid om te doneren.