Gepubliceerd op 15 november 2019

Tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door van woensdagavond 13 november 2019 heeft schrijver Auke Kok, auteur van ‘Johan Cruijff de biografie’, uitspraken gedaan over onder meer de inkomsten die Johan uit de Cruyff Foundation zou hebben verkregen. Deze informatie is ook in deze biografie opgenomen. Vanmiddag heeft een rechter in een kort geding bepaald dat de schrijver en uitgever de betreffende passage moeten rectificeren in het boek, omdat de informatie onjuist is.

Carole Thate, Algemeen Manager van de World of Johan Cruyff, geeft mede namens de familie een reactie op uitspraak van de rechter: “Het doet ons en de familie pijn dat evidente onwaarheden over de foundation en Johan als persoon zijn opgenomen in dit boek. We voelen ons dan ook gesterkt door de uitspraak van de rechter, die heeft bepaald dat er een rectificatie in het boek moet worden opgenomen vanwege deze valse beschuldigingen. Maar nog liever hadden we gezien dat deze druk wordt teruggeroepen.”

Niels Meijer, Directeur van de Cruyff Foundation, vult aan: “We betreuren dat de reputatie van Johan en de foundation is aangetast met de publicatie van dit boek. Er is altijd een strikte scheiding geweest tussen de financiën van de Cruyff Foundation en de privé-activiteiten van Johan. Alle fondsen werden, en worden, te allen tijde ingezet voor activiteiten die voortkomen uit onze missie: kinderen de ruimte te geven om te sporten en spelen.”