Gepubliceerd op 7 september 2018

Een half jaar geleden gingen tienkamper Eelco Sintnicolaas en oud volleyballer Bas van de Goor BACK TO SCHOOL en startten ze een crowdfundingsactie voor een Schoolplein14 op hun oude basisscholen in Vaassen en Oss.

Deze week was het dan zover… Eelco en Bas openden een supergaaf Schoolplein14 bij ’t Mozaiek en de Korenaer.

Om het Schoolplein14 te realiseren, werden er crowdfundingsacties gestart op initiatief van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) met Bas en de Atletiekunie met Eelco. De leerlingen haalden een deel van het geld op om het Schoolplein14 te realiseren, bijvoorbeeld door zelf sportieve acties te ondernemen. Op 't Mozaïek werd er een 'Wedden Dat' actie gehouden door de kinderen en Eelco Sintnicolaas organiseerde een atletiekclinic op de school. Op de Korenaer maakten kinderen tekeningen die op allerlei verschillende producten gedrukt konden worden. Zo konden ouders een broodtrommel, placemat of beker kopen met de artistieke uitingen van hun kinderen.

Natuurlijk gingen de kinderen ook hard aan de slag om het plein te ontwerpen. Beide scholen hebben nu een Schoolplein14 die ze helemaal zelf hebben uitgekozen. En nu de Schoolpleinen14 officieel zijn geopend, is het de hoogste tijd om lekker buiten te spelen!

Schoolplein14