Gepubliceerd op 7 juli 2022

Girls and women... take your space & shine! Met de opening van Cruyff Court Kelly Smith hebben we onze jubileum-campagne Space to Shine gelanceerd. Een campagne om meiden en vrouwen te stimuleren te gaan sporten en hun plaats te claimen.

De Cruyff Foundation creëert ruimte voor kinderen en jongeren -voor wie dit niet vanzelfsprekend is- om fysiek, mentaal en sociaal te groeien door sport en spel. Helaas zien we dat op onze Cruyff Courts, maar ook bij onze overige projecten, de mate van participatie van meiden verbeterd kan worden.

CAMPAGNE

De Cruy­ff Foundation streeft naar nóg meer meiden in beweging op de Cruyff­ Courts en binnen de maatschappij. Wij staan voor een goede representatie van vrouwelijke sporters, deelnemers én fans wereldwijd. De UEFA Women’s Euro 2022 in het Verenigd Koninkrijk is het toneel waar topsport en vrouwelijke rolmodellen samenkomen! Dat is de reden dat wij met de start van de WEURO onze Space to Shine campagne gelanceerd hebben, waar we meiden inspireren en uitdagen om samen met ons in beweging te komen.

Nieuwsbrief Johan Cruyff Foundation Space to Shine 1920x1080px 2

TOOLKIT

Wereldwijd stimuleren we Cruyff Foundation Coaches om ‘Girls & Women-only’ activiteiten op de Cruyff Courts te organiseren. Om lokaal en zo ook wereldwijd impact te maken met deze campagne, is er een toolkit beschikbaar gesteld. Al onze Cruyff Foundation coaches ontvingen deze Norah toolkit vol tips & tricks hoe meiden te coachen, motiveren en te inspireren. Deze toolkit bevat ook concrete activiteiten om vaardigheden bij meiden te ontwikkelen.

GIRLS IN ACTION

Cruyff Courts in Zuid-Afrika, China en Spanje hebben een speciale rol binnen de campagne. Zij hebben tijdens hun ‘Girls-Only’ event vastgelegd. Deze lokale beelden zullen gedeeld worden op onze global socials tijdens Space to Shine om zo een mooi beeld weer te geven van meiden en sport binnen verschillende culturen.

Girls and women... take your space & shine!

Banner Johan Cruyff Foundation Space to Shine 1920x1080px