Gepubliceerd op 8 februari 2022

2022 is een jubileum jaar! De Cruyff Foundation bestaat 25 jaar en Johan Cruijff zou 75 jaar worden. Een jaar om stil te staan bij #CruyffLegacy

We nemen je even mee terug in de tijd. Na zijn carrière als voetballer en coach had Johan Cruijff nog een droom: hij wilde sport en kinderen verbinden. Die droom realiseert hij op 8 februari 1997 met de oprichting van de Johan Cruyff Foundation.

De oorsprong van die droom ligt in Amerika waar hij kennismaakte met de Special Olympics. Ook had Johan hier een buurjongen met het syndroom van Down. Deze jongen mocht en kon niet meespelen met de kinderen op straat. Maar Johan maakte spelenderwijs toch contact. Hij won zijn vertrouwen en op een dag speelde hij mee: het jongetje straalde van oor tot oor.  

Johan zag het gebeuren: de kracht van sport is eindeloos. Sport is een universele taal ongeacht achtergrond, cultuur, religie of handicap. Sterker: door sport en spel komt talent naar voren, ontstaat zelfvertrouwen en wordt ontwikkeling binnen de maatschappij bevorderd. Sport maakt kinderen fitter, leert ze met elkaar omgaan, zorgt voor verbinding en helpt bij de persoonlijke ontwikkeling. Ieder kind verdient de ruimte om genoeg te bewegen. Johan Cruijff geloofde in die belofte. Sterker: het vormt al 25 jaar de basis van de Cruyff Foundation. 

We zijn onze partners, sponsors, ambassadeurs, vrijwilligers, buurtsportcoaches, Cruyff Foundation coaches, gemeenten, sportbonden, onze maatschappelijke partners, revalidatiecentra, scholen kortom al onze relaties dankbaar voor hun steun de afgelopen 25 jaar. Daarom vieren we samen met het hele Cruyff network de impact van 25 jaar Cruyff Foundation. On top of onze huidige projecten komen we met 5 jubileum campagnes; ‘space to celebrate’, ‘space to run’, ‘space to play’, ‘space to shine’ en ‘space to unite’.

Op 8 februari 2022, exact 25 jaar nadat Johan Cruijff de Foundation richtte, trappen we ons jubileumjaar af met onze space to celebrate campagne” waarin een video centraal staat. Want 25 years of creating space! Dat betekent ook: 25 jaar heel veel beelden. Kortom alle reden voor een kick-off met een film over Johan Cruijff, zijn missie, de kracht, impact en urgentie van de Cruyff Foundation.

Let’s continue what Johan Cruyff started!