Gepubliceerd op 16 november 2021

Sifan Hassan kwam in Tokio uit op drie middellange afstanden. Gekkenwerk? Niet voor Sifan. Ze won goud op de 5000 en 10.000 meter en brons op de 1500 meter. Niemand deed dat haar ooit na.

Zo kreeg haar bijzondere levensloop er weer een mooi hoofdstuk bij. Het meisje dat op haar vijftiende van Ethiopië naar Nederland vluchtte is nu tweevoudig olympisch kampioene en door HELDEN verkozen tot.. Held van het Jaar 2021!
Voor het vierde jaar op rij hebben de Cruyff Foundation en Helden de handen ineengeslagen. Als Held van het Jaar krijgt Sifan Hassan haar eigen Schoolplein14 aangeboden. Sifan geeft in HELDEN № 59 haar reactie:

“Ik vind het heel bijzonder dat ik dit krijg. Ik vind het geweldig als ik kan helpen om kinderen te motiveren. Schitterend om goud te winnen of een wereldrecord te lopen, maar het allermooiste is dat ik een voorbeeld kan zijn voor mensen. Ik hoop dat ik kinderen kan laten zien dat dromen uit kunnen komen. Dat door hard te werken, mooie dingen kunnen gebeuren. Sport is daarbij erg belangrijk. Om je hoofd leeg te maken, om positief over jezelf te denken. Maar sport is in deze tijd ook belangrijk omdat er te weinig wordt bewogen en er te weinig wordt gelet op gezond eten. Sporten helpt tegen depressies. Ik was ook depressief toen ik net in Nederland kwam. Het hardlopen zorgde ervoor dat ik positief ging denken. Ik kon de problemen van me af lopen en kreeg er positieve energie voor terug.”

Waar het Schoolplein14 komt te liggen wordt afgestemd met Helden, Sifan Hassan en de Cruyff Foundation.

Sifan website vierkant

FOTO

Sporter: Sifan Hassan
Fotograaf: Jasper Faber
Styling & visagie: Maartje van den Broek