Gepubliceerd op 14 oktober 2021

Tijdens de Eurowijsdag op 11 oktober heeft Basisschool Puntenburg een splinternieuw Schoolplein14 officieel in gebruik genomen. Dit schoolplein werd aangeboden door de Volksbank, organisator van de Eurowijsdag. Wethouder Anke Klein opende het Schoolplein14, samen met oud hockey international en Eurowijs ambassadeur Naomi van As.

Eurowijs is een initiatief van de Volksbank; met dit gratis lesmateriaal leren jaarlijks gemiddeld zo’n 200.000 kinderen goed met geld omgaan. Op de Eurowijsdag spelen de kinderen de hoofdrol en kunnen ze directieleden en medewerkers van de Volksbank alles vragen over geld.

Anke Klein, wethouder financiën en onderwijs in Utrecht: “Ik ben heel blij dat Eurowijs van de Volksbank en de Johan Cruyff Foundation de handen samen ineen hebben geslagen en dit prachtige schoolplein hebben gemaakt, want hoe meer kinderen lekker buiten kunnen spelen, hoe beter ze binnen kunnen leren. ”

Charlotte Epskamp, directeur ODBS Puntenburg: “De kinderen verheugden zich al weken op deze dag en ik ook. Het is belangrijk van jongs af aan goed met geld om te leren gaan, dus de Eurowijs gastlessen zijn zeer welkom. En dan zijn we ook nog eens verwend met een prachtig cadeau: een Schoolplein14!“