Gepubliceerd op 19 april 2022

Sarina Wiegman, icoon in het Nederlandse voetbal en boegbeeld als het gaat over vrouwenvoetbal gaat samen met ons de Cruyff Legacy voortzetten. Sarina kreeg afgelopen jaar al haar eigen Speciale Cruyff Court in haar woonplaats Monster, maar gaat zich nu officieel aan de Cruyff Foundation verbinden.

De voormalig bondscoach van Nederland, heeft momenteel de nationale vrouwenvoetbalploeg van Engeland onder haar hoede. Met het EK voetbal voor de boeg zijn het drukke tijden voor haar. Toch gaat ze de verbintenis met de Cruyff Foundation graag nu aan.

“Ik bewonder Johan Cruijff om wie hij was als voetballer, als coach en vooral als mens. Hij zag de kracht en waarde van sport voor kinderen en richtte deze Foundation op. Als voormalig docent Lichamelijke Opvoeding en als voetbalcoach weet ik hoe belangrijk het is dat sport en spel toegankelijk is voor ieder kind. De Cruyff Foundation zet zich hiervoor in en ik kijk er naar uit om daar als ambassadeur een bijdrage aan te leveren”

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation is trots dat Sarina zich verbindt als ambassadeur. “Daar ben ik heel blij mee. We zien nog steeds te weinig meiden op onze Cruyff Courts, bij dagelijkse activiteiten en events zijn meiden in de minderheid en ook vertegenwoordigen ze slechts 15% van onze Cruyff Foundation Coaches. Sarina heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in Nederland en is een rolmodel voor meiden om gewoon lekker mee te doen”.

Sport is een universele taal ongeacht achtergrond, cultuur, religie, handicap of geslacht. Sport maakt kinderen fitter, leert ze met elkaar omgaan, zorgt voor verbinding en helpt bij de persoonlijke ontwikkeling. Ieder kind verdient de ruimte om genoeg te bewegen. Johan Cruijff geloofde in die belofte. Sterker: het vormt al 25 jaar de basis van de Cruyff­ Foundation.

Opening Speciaal Cruyff Court Sarina Wiegman Cruyff Foundation