Gepubliceerd op 15 november 2022

Wát een bijzondere avond in de Kromhouthal tijdens Koken met een Doel! Een avond die in teken stond van het koken van culinaire gerechten met de chefs van de Librije, Amsterdamse gezelligheid, inspirerende verhalen, entertainment en natuurlijk fantastische bedragen die opgehaald zijn voor de Cruyff Foundation.

Een recordbedrag van maar liefst €608.608,- is opgehaald door middel van een loterij, veiling en een online veiling via Catawiki.


12e editie Koken met een Doel

Op maandagavond 14 november stond de Kromhouthal in Amsterdam in het teken van Koken met een Doel, een fondsenwervend evenement van de Cruyff Foundation. Een mooie quote van Johan Cruijff stond de hele avond centraal; ‘Het is nog niet af, het is pas voor de helft af en daar kunnen we alleen met z’n allen wat aan doen.’

De avond werd afgetrapt door de hosts Viggo Waas en Peter Heerschop met inspirerende verhalen van Pim Berendsen, Carole Thate, Henk Koenders, Jordi Cruijff en Aron Winter. Het eerste Cruyff Court ooit is vernoemd naar Winter, tijdens de opening van het Cruyff Court trad Edsilia Rombley op en ook zij was aanwezig om een aantal fenomenale nummers te zingen.

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, blikte terug op het 25-jarig jubileum van de stichting. Colberts en stropdassen werden ingeruild voor schorten, want alweer voor de twaalfde keer waren Jonnie en Thérèse Boer van De Librije met hun chefs aanwezig. Tijdens de avond bereidden de gasten zélf hun culinaire maaltijd.

Koken met een Doel 2022 Raymond van Olphen 41

Veiling

Aanwezigen konden bieden op 20 bijzondere veilingitems, zoals golfen met Pep Guardiola, een lezing van hoogleraar Erik Scherder, een voetbaltraining van Sjaak Swart en nog veel meer. Het laatste veilingitem van de avond was ook de meest unieke, namelijk dé racefiets van Johan Cruijff, aangeboden door de familie. De fiets leverde maar liefst 17.000 euro op.

Dennis Gebbink, oprichter van Only Friends, vertelde zijn verhaal en legde uit wat de Cruyff Foundation, maar ook ‘Meneer Cruijff” voor hem betekenen. Vervolgens was het mogelijk om direct de gehandicaptensportprojecten van de Cruyff Foundation te ondersteunen door een projectkavel te kopen, waarvoor de vlaggetjes de lucht in schoten.

Koken met een Doel 2022 Raymond van Olphen 75

Mede door de mooie verhalen van de aanwezigen voelde het alsof Johan Cruijff aanwezig was tijdens de avond. Dit gevoel werd versterkt toen Tobias Nierop het podium op kwam. Tobias speelt Johan Cruijff in '14 het theaterspektakel' en pakte het podium met een komische monoloog van Johan Cruijff.

Na de onthulling van de fantastische cheque van €608.608,- werd de avond afgesloten met een optreden van Tino Martin!

Grote dank gaat uit naar iedereen die deze bijzondere avond mede mogelijk heeft gemaakt. Allereerst natuurlijk de gasten, maar in het bijzonder ook de vrijwilligers, Jonnie & Thérèse Boer, Peter Heerschop, Viggo Waas, Edsilia Rombley, Dennis Gebbink, Benthe Veggel – Tupker, Tobias Nierop en Tino Martin.

De avond werd mede mogelijk gemaakt door Boels, De Librije, De Kromhouthal, Xsaga en Smile.

Koken met een Doel 2022 Raymond van Olphen 88
Koken met een Doel 2022 Hanneke van Hezik 127