Gepubliceerd op 19 februari 2020

Over precies 114 dagen beginnen de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag. En heel bijzonder: dit jaar mogen wij daar ook een rol in spelen! In aanloop naar de Nationale Spelen introduceren wij Play Unified op Schoolplein14 in Den Haag en omgeving.

Inmiddels nemen 14 basisscholen met een Schoolplein14 deel aan het Play Unified project, waarbij bovenbouw leerlingen in contact worden gebracht met sporters die deelnemen aan de Nationale Spelen. Hiermee wordt de basis gelegd voor de ambities van Play Unified; mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen voor een inclusieve toekomst.

Play Unified
Sport is bij uitstek de plek waar wij elkaar leren kennen en wederzijds respect voor elkaar krijgen. Samen de wereld mooier, gastvrijer en inclusiever maken, voor iedereen. Dat is de essentie van Play Unified. Met Play Unified op Schoolplein14 wordt van jongs af aan de kracht van sport gebruikt om wederzijds begrip en enthousiasme te creëren.

Naast onder andere een gastles op school, ontmoeten de leerlingen en sporters elkaar op het schoolplein en gaan zij samen sporten! Als “kers op de taart” worden de leerlingen ook uitgenodigd voor de openingsceremonie van de Nationale Spelen op vrijdagavond 12 juni in het ADO Den Haag stadion. De openingsceremonie is traditiegetrouw een groot feest waar de sporters centraal staan en de Nationale Spelen officieel worden geopend.

Schoolplein14
Met Schoolplein14 maken wij schoolpleinen weer aantrekkelijk, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Zo krijgen de leerlingen ruimte om zich te ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Het Play Unified project op Schoolplein14 wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Let’s Play Unified!

Optimized P Uopschool Karinde Slegte