Gepubliceerd op 21 maart 2019

De Koppeling in Amsterdam Zuid-Oost is een veilige plek waar jongeren met ernstige gedragsproblemen aan hun toekomst werken. Juist voor deze groep jongens en meiden is sport en spel een fijne uitlaatklep. Hoe gaaf is het dat ze dat vanaf nu kunnen doen op een Speciaal Cruyff Court op het terrein?

Ambassadeur Soufiane Touzani kwam het Speciale Cruyff Court vandaag openen en staat hier op de foto met de werknemers van Spirit Jeugdhulp, de overkoepelende organisatie waaronder de Koppeling valt.

Bijzonder feitje: dit Speciale Cruyff Court is refurbished! Oorspronkelijk lag dit Speciale Cruyff Court bij Heliomare, maar daar hadden ze er na een verhuizing geen plek meer voor. Bij De Koppeling krijgt het Speciale Cruyff Court een tweede leven!

Bij De Koppeling zijn ze al bekend met Johan Cruijff: ze hebben hier ook een leefgroep naar Johan Cruijff vernoemd. De 14 regels hingen al bij hen in de woonruimte, maar nu dus ook op het Cruyff Court.

Onze dank gaat uit naar Nijha, met wie we al jaren samenwerken Zij weten precies hoe zo’n veld ontworpen en aangelegd moet worden. Een onmisbare partner!