Gepubliceerd op 13 mei 2024

De legendarische aanvoerder van Aberdeen FC, Willie Miller, opende 13 mei officieel een nieuw Cruyff Court in Tillydrone. Het Cruyff Court is vernoemd naar de aanvoerder die het team van Aberdeen FC in 1983 naar de overwinning van de Europacup II tegen Real Madrid leidde.

De Lord Provost van Aberdeen, Dr. David Cameron, sloot zich bij Willie Miller aan bij de opening van het Cruyff Court. Ook waren vertegenwoordigers van de Denis Law Legacy Trust en leden van de wijkcomités Tillydrone en Woodside aanwezig. 

Website

Een aanwinst voor de gemeenschap 

"Dit is een fantastische toevoeging, niet alleen voor de lokale gemeenschap maar voor heel Aberdeen. Het zal populair zijn bij alle leeftijden. Ik ben verheugd dat het nieuwe court is vernoemd naar de meest succesvolle aanvoerder van Aberdeen FC. Ik hoop dat iedereen die gebruikmaakt van deze faciliteit inspiratie kan opdoen uit Willie's fantastische prestaties." Aldus Lord Provost. 

Het Cruyff Court maakt Aberdeen tot een van de twee steden in het Verenigd Koninkrijk met drie Cruyff Courts, die allen zijn vernoemd naar lokale voetbalhelden. De andere twee Velden in Aberdeen zijn Cruyff Court Denis Law in Catherine Street en Cruyff Court Neale Cooper in Tullos. 

DSC2373

Ruimte voor sport en spel 

"Ik ben enorm vereerd dat mijn naam verbonden is aan deze nieuwe faciliteit die jongeren een veilige plek biedt om de komende jaren te sporten. Ruimtes zoals de Cruyff Courts zijn essentieel om antisociaal gedrag te verminderen en jongeren aan te moedigen om actief te blijven. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de gemeenschap deze fantastische faciliteit van harte zal omarmen." Aldus Willie Milder. 

Het Cruyff Court omvat een kunstmatige sport- en activiteitenterrein, basketbal- en dodgebalvelden, mini-tennisbanen en een renbaan.  

Het nieuwe Cruyff Court kwam tot stand door een succesvolle samenwerking tussen Aberdeen City Council, de Denis Law Legacy Trust en de Johan Cruyff Foundation en met steun van de spelers van de People’s Postcode Lottery. 

IMG 0722