Gepubliceerd op 5 juli 2022

Voormalig legende van het Engelse nationale team en Arsenal én rolmodel binnen vrouwenvoetbal Kelly Smith, opende vandaag haar eigen Speciale Cruyff Court op de Queensmead House School in Windsor, Engeland.

De openingsceremonie vond plaats in het kader van de Space to Shine campagne, waarmee wij meiden en vrouwen wil aanmoedigen om op Cruyff Courts te sporten en spelen. Susila Cruijff, Cruyff Foundation bestuurslid en dochter van Johan Cruijff, was online ook aanwezig.

Het thema van de opening, die werd gehouden aan de vooravond van de openingswedstrijd van de UEFA Women's EURO, was 'meiden en vrouwen binnen de sport'. Tijdens de ceremonie vond een persconferentie voor kinderen plaats op het Cruyff Court. De scholieren kregen de kans om Kelly Smith hun vragen te stellen voordat ze het veld op gingen om een voetbaltoernooi te spelen.

Kelly Smith reageerde vol trots: “Ik ben echt vereerd om een Special Cruyff Court te openen dat mijn naam draagt. Het is heel spannend om te zien hoe deze nieuwe faciliteit kinderen zal helpen om te sporten in een ruimte die alles omvat wat centraal staat in de waarden van sport: respect, integratie en teamgeest. Voor mij is het is erg ontroerend en mooi om deze kinderen deze kans te kunnen bieden.”

Susila Cruijff, bestuurslid en dochter van Johan Cruijff, voegt hier aan toe: “Wij zijn erg blij deze nieuwe speelplaats te openen, wat tegelijkertijd een eerbetoon is aan Kelly Smith, een waar icoon binnen het vrouwenvoetbal. Ze vertegenwoordigt onze missie in het algemeen, maar kan meisjes en vrouwen in het bijzonder aanmoedigen om te sporten op Cruyff Courts of elders. Dit is de boodschap die we vandaag, aan de vooravond van de start van het UEFA EURO-voetbaltoernooi voor vrouwen, willen delen. Hiermee streven wij ernaar dat vrouwen de kans krijgen om hun rechtmatige plaats in het voetbal in te nemen. Om dat doel te bereiken, moeten we hen al op zeer jonge leeftijd helpen hun dromen waar te maken.

Het Special Cruyff Court Kelly Smith op de Queensmead House School is bedoeld voor kinderen met extra leerbehoeften. Deze school maakt deel uit van The Witherslack Group, een toonaangevende aanbieder van specialistisch onderwijs en zorg voor kinderen en jongeren met sociale, emotionele en mentale gezondheidsbehoeften, communicatieproblemen (autistische spectrumstoornis; Asperger-syndroom; spraak-, taal- en communicatiebehoeften), ADHD en complexe leerbehoeften.

SCC Kelly Smith Opening 2