Gepubliceerd op 28 maart 2023

Eind maart is Cruyff Court Class of '92 in Salford met Jordi Cruijff en leden van de Class of '92 geopend. De eerste wedstrijd op het gloednieuwe Cruyff Court werd gespeeld door Class of '92 teamgenoten tegen een lokaal meidenteam.

De Cruyff Foundation heeft in samenwerking met Foundation 92 en lokale partijen Cruyff Court Class of '92 gerealiseerd in Little Hulton, Salford. Het nieuwe Court gaat de huidige voetbal-, sport- en fysieke activiteiten van Foundation 92 naar een hoger niveau tillen en dient als een nieuwe gemeenschappelijke sportruimte voor de inwoners van Little Hulton.

Leden van de Class of '92 openden het Cruyff Court samen met Jordi Cruijff. Het werd een warme reünie van voormalig Manchester United-teamgenoten. Community Little Hulton organiseerde een leuke familiedag voor iedereen en tijdens de eerste wedstrijd op het court nam de Class of '92 het op tegen meiden van de lokale community. Leuk weetje is ook dat dit Cruyff Court is voorzien van lampen op zonne-energie. Het is daarmee het eerste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk.

De Cruyff Foundation is haar footprint in het Verenigd Koninkrijk flink aan het uitbreiden. Doelstelling is het aantal Cruyff Courts te verdubbelen van 21 naar 40 tegen het einde van dit jaar. Alle projecten in de VK zijn mogelijk gemaakt door steun het Postcode Active Trust, waarmee meer dan 3 miljoen pond is opgehaald door spelers van de People's Postcode Lottery.

Cruyff Manchester 2

Jordi Cruijff zei: "Altijd als we een Cruyff Court openen voel ik me trots op de nalatenschap van mijn vader. Cruyff Court Class of ’92 is voor mij extra speciaal. Toen ik bij Manchester United kwam, was het trainingsveld in Salford. Het roept mooie herinneringen op aan deze periode in mijn leven. Het is fantastisch dat men lokaal gaat profiteren van de geweldige steun van mijn voormalige teamgenoten van Foundation 92. Sport is een magisch middel waarmee kinderen zich kunnen sociaal en fysiek kunnen ontwikkelen terwijl ze genieten van de buitenlucht . "

Nicky Butt, medeoprichter van Foundation 92, zei: "Ik ben erg trots om hier vandaag samen met Ryan en Jordi te zijn en samen met Foundation 92 en de Johan Cruyff Foundation het Cruyff Court Class of '92 in Little Hulton te openen. Het Court zal een blijvende impact hebben op de gemeenschap en ik ben verheugd zoveel mensen hier te zien om deze geweldige gebeurtenis te vieren."

Niels Meijer, algemeen directeur van de Cruyff Foundation: "We zijn blij dat we samen met Foundation 92 dit eerste Cruyff Court in Salford kunnen openen. Dit project is de aftrap voor wat we hopen een duurzame lange termijn samenwerking. Cruyff Courts zijn een fantastische aanwinst voor de lokale gemeenschap en bieden kinderen en jongeren een veilige ruimte om samen plezier te hebben en te groeien door middel van sport. Dit Cruyff Court zal de gemeenschap van Salford zeker de komende tien jaar ten goede komen."

Cruyff Manchester 22