Gepubliceerd op 10 juni 2024

Voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart heeft nu eigen Cruyff Court in zijn geboorteplaats. Cruyff Court Beverwijk werd al in 2009 aangelegd en was na jarenlang intensief gebruik toe aan een opknapbeurt. Het enorm grote veld, dat midden in een woonwijk ligt, kreeg een nieuwe kunstgrasmat én een nieuwe naam: Cruyff Court Rafael van der Vaart

Cruyff Court Rafael van der Vaart Fotograaf Marielle Opbergen 3 klein

Rafael van der Vaart begon zijn voetbalcarrière bij De Kennemers in Beverwijk, speelde daarna voor AFC Ajax, Real Madrid, Hamburger SV en het Nederlands Elftal. Met meer dan 100 interlands voor Oranje is hij één van de bekendste Nederlandse voetballers van de afgelopen jaren. Daarom verdient hij zijn eigen Cruyff Court in de stad waar zijn voetbalcarrière is begonnen.

Rafael van der Vaart is trots!

"Dit veld is echt bijzonder voor mij. Ik ben opgegroeid hier in Beverwijk/Heemskerk en op dit Cruyff Court voetbalde ik ook met mijn zoon toen hij klein was. Volgens mij missen we echte straatvoetballers en daarom vind ik dit zo mooi. Dat kinderen gewoon naar buiten gaan en hier lekker voetballen. We hopen dat hier een nieuw groot talent naar voren komt. Ik ben blij dat ik zover ben gekomen en trots dat dit veld naar mij vernoemd is." aldus Rafael.

Buurtsportcoaches en jongerenwerkers zorgen voor activatie en verbinding

De kinderen uit Beverwijk kunnen de komende jaren genieten van het gerenoveerde Cruyff Court. De lokale partij de Evenementenmakelaar organiseert al veel activiteiten op dit Court en gaat hier zeker mee door. Erg belangrijk, want het is heel welkom dat kinderen en jongeren extra gestimuleerd worden om te sporten en te spelen. Naast dat sport belangrijk is voor de gezondheid, zorgt sport ook voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding.

Robin Welp is buurtsportcoach, opgeleid Cruyff Foundation Coach en oprichter van de Evenementenmakelaar; "Johan Cruijff zei het al, buitenspelen zou een vak op school moeten zijn! Daar ben ik het helemaal mee eens! Ze leren zo ontzettend veel op dit Cruyff Court!."

Cruyff Court Rafael van der Vaart Fotograaf Marielle Opbergen 13
Cruyff Court Rafael van der Vaart Fotograaf Marielle Opbergen 8